HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941
ROEL COFFEE

Toka e duhur është çelësi i çdo vere të shkëlqyer

Duke marrë parasysh specifikat e tokave të ndryshme dhe praktikën e vreshtarisë ‘të bërë me porosi’ mundësojnë të arrihet pjekuria optimale e rrushit.

Kjo punë precize kryhet duke respektuar biodiversitetin dhe, gjithnjë e më shumë, parimet e kultivimit biodinamik. Vreshtat janë të vendosura në tri krahina klasike të Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne dhe Côte des Blancs. Diversiteti dhe pjelloria e këtyre vendeve i ofrojnë Shtëpisë Roederer një gamë të gjerë dhe të pasur, nga e cila krijohen verërat.

Louis Roederer kultivon 3 lloje tradicionale të rrushit: Chardonnay vlerësohet për mineralitetin, finesën dhe elegancën e saj; Struktura e fortë e Pinot noir shton përbërje në përzierje dhe i përgatit ato për vjetërim; Pinot Meunier është një varietet më pak i rafinuar i rrushit, përshtatshmëria e të cilit sjell harmoni dhe butësi për cuvée të caktuara.

Rrushi vilet me kujdes me dorë, mblidhet në kova dhe shtypet në vendin e të vjelave. Procesi i shtypjes është delikat, sepse kokrrat e kuqe nuk duhet të ndryshojnë ngjyrën e lëngut, i cili duhet të ruajë ngjyrimin dhe qartësinë e tij të artë.

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al