ROEL COFFEE
HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941

Njihuni me Proseccobërësin tuaj, Stefano Gava

Ndoshta ju pini Prosecco, sepse ajo është një alternativë më e lirë se Shampanja (falë metodës italiane). Por në rajonin e Venedikut të Italisë ku prodhohet vera e gazuar, oenologu Stefano Gava thotë se “Prosecco duhet të jetë patjetër një çështje e ulur në darkë”. 28-vjeçari është një nga pesë personat e ekipit të verëbërjes në Villa Sandi, një nga prodhuesit më të mëdhenj të zonës, duke shënuar më shumë se dy milionë shishe verë të gazuar çdo vit. Gava është lloji i djalit i cili ende ngazëllehet nga rrushi Glera (i njohur dikur si Prosecco) dhe buzëqesh çdo herë që flet për verën. “Prosecco është me të vërtetë një verë ... dhe për çdo kohë të ditës - njerëzit e harrojnë këtë,” thotë ai.

Gava u rrit në mesin e rrushit (babai i tij ishte kultivues), kështu që, ndoshta, ishte e pashmangshme që ai të ishte pjesë e një programi enologjik dhe të bëhej vreshtar. Ai thotë se bërja e Proseccos është më e vështirë se sa duket, pasi rrushi Glera është “delikat” krahasuar me rrush të tjerë. Gava përgatit të dy tipet: spumante (“plotësisht” me gaz) dhe frizzante (më të lehta në flluska) të Proseccos. “Frizzantet zakonisht janë më të thata, spumantet pak më të ëmbla”, shpjegon Gava, duke shtuar se shumë prej frizzanteve të Villa Sandi përfundojnë në Gjermani. “Ata atje pëlqejnë gjëra pak të thata”.

 

<

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al