ROEL COFFEE
HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941

Duke shijuar sekretet e Firriatos

Në bregdetin perëndimor të Sicilisë, pranë qytetit popullor të Trapanit, shtrihet një verari që po bën shpejt një emër për vete. Firriato u themelua në vitin 1985 kështu që ka një përvojë solide prej tri dekadash që të bjerë përsëri. Ajo është ende relativisht e re në botën e verës. Me këtë, shumë njerëz po kërkojnë të mësojnë më shumë për Firriaton dhe, në veçanti, metodën e saj unike të bërjes së verës.

Pra, si e bëjnë ata verën? Sigurisht, sekretet e tyre janë të ruajtura mirë. Sidoqoftë, prodhuesi i tyre, Giuseppe Pellegrino, ka në ndihmë një ekip ekspertësh të verës që përshëndesin nga një pjesë tjetër e botës. Ju kurrë nuk mund të keni hasur një tjetër punishte vereje që punëson njerëz nga Australia dhe Zelanda e Re. Por në Firriato kombinohen njohuritë nga këto dy vende, së bashku me rrushin e mrekullueshëm të rritur në këtë pjesë të Sicilisë.

Pasi të keni parë një shishe vere që përshëndet nga vreshtat Firriato, do ta keni të lehtë të dalloni të tjerat. Ato kanë etiketa mjaft të bukura, duke dhënë një indicie të asaj çka ndodhet brenda saj. Firriato ka krijuar një numër koleksionesh për t’u parë më nga afër, duke përfshirë ato shpërthyese, klasike dhe trendi. Ju gjithashtu do të gjeni një numër pasurish të përfshira në koleksionin e tyre. Këtu përfshihen Borgo Guarini, Dagala Borromeo dhe Cavanera Etnea ndër të tjera.

Siç ndodh ndonjëherë me veraritë, gjithashtu veraria Firriato prodhon edhe vajin e saj organik ekstra të virgjër ulliri. Kështu, nëse nuk jeni një pijetar, ju mund të vizitoni një punishte vereje dhe akoma të dalësh me diçka me të vërtetë sublime. Në të vërtetë, shishja me vaj ulliri e prodhuar këtu duket po aq e rafinuar dhe e bukur sa çdo shishe vereje e prodhuar brenda këtyre mureve.

Ndërsa disa kantina vere hapin dyert e tyre për publikun, Firriato e bën këtë në një mënyrë mjaft të veçantë. Jo vetëm që ofron mundësi të të angazhojë në një përvojë degustimi të verës ose për të marrë një verë klasi, por gjithashtu ofron mundësinë për të qëndruar në një nga vendet e saj në të gjithë Sicilinë. Ka tre prej tyre. I pari është “Baglio Soria Resort” jashtë Trapanit, në një fshat atje. Mundësia e dytë është të provoni “Cavanera Resort”, me pamje nga vetë mali i Etnës. Së fundmi, mund të provoni “Calamoni Apartments” në ishullin Favignana.

Kudo që të vendosni të shkoni, ju keni mundësinë të përjetoni zonën ku rriten disa prej hardhive dhe rrushit të tyre më të çmuar. Siç mund ta shikoni, nëse jeni kurioz për mënyrën se si Firriato është zhvilluar gjatë tri dekadave të fundit, mund të habiteni se sa mund të mësoni. Kjo nuk është thjesht një verari, që prodhon verë. Kjo është më shumë se ajo - ajo ofron një përvojë, dhe, për ironi, një histori, që ju do të dëshironit ta shijoni. Mund të jetë një nga veraritë më të reja që Sicilia ka për të ofruar, por, në këtë rast, mosha nuk qëndron për gjithçka.

 

<

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al