HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941
ROEL COFFEE

Brut Premier, klasik i shkëlqyer për raste festive

Brut Premier

 

«Freskia, finesa dhe shkëlqimi i Brut Premier e bëjnë atë verën e përsosur për raste festive. Cilësia e strukturuar, e pasur me karakteristika dhe jetëgjatësia janë tipike të verës. Është një verë e plotë, komplekse, e pasur dhe e fuqishme, ndërsa mbetet një klasik i shkëlqyer.»

 

 - Jean-Baptiste Lécaillon, Master i Qilarëve

 

Zbulimet e djeshme, thesaret e sotme

 

 Pas trazirave të fillimviteve 1900, veçanërisht pas Luftës së Parë Botërore, që shkatërroi më shumë se gjysmën e pasurisë së Louis Roederer, Léon Olry Roederer rindërtoi vreshtat. Ai vendosi të blejë rrush për të siguruar vazhdimësinë e Shtëpisë gjatë kësaj periudhe të vështirë dhe në të njëjtën kohë krijoi një verë shumëvjeljesh, që do të kishte një aromë të qëndrueshme, pavarësisht nga viti i vjeljes. Tani quhet Brut Premier.

 

Një përzierje e afirmuar

 

 Një përzierje prej rreth 40% Pinot noir, 40% Chardonnay dhe 20% Pinot Meunier, Brut Premier përmban verë të vjetëruar në fuçi lisi e krijuar nga tre varietete rrushi Champagne, që burojnë nga crus të ndryshme të zgjedhura nga Louis Roederer. Vjetërohet për 3 vjet në qilarët e Louis Roederer dhe lihet për një minimum prej 6 muajsh pas heqjes së mbetjeve dhe zëvendësimit të tapave.

 

Një klasik i shkëlqyer

 

 Rezonon me shijen bashkëkohore

 Duke zbuluar një ekuilibër të përsosur midis rinisë dhe pjekurisë, joshjes dhe karakterit, freskisë dhe gjallërisë, Brut Premier është një shampanjë e harmonizuar dhe e strukturuar, elegante dhe energjike, mëse e pasur.

 

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al