HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941
ROEL COFFEE

Vintage shija karakteristike

Vintage

 

 «Produkt i përsosur nga terriori i Louis Roederer, në të cilin finesa, pastërtia dhe harmonia nxjerrin në pah cilësitë e një vreshti të shkëlqyer.»

 - Jean-Baptiste Lécaillon, Master i Qilarëve

 

Një aleat si koha

 

 I magjepsur nga larmia aromatike e Pinot noir në Champagne, Louis Roederer përdor strukturën dhe pushtetin e rrushit noir Pinot nga Montagne de Reims për të krijuar Cuvée Vintage. E ekspozuar në verilindje, rrushi piqet më ngadalë. Karakteri i kësaj vere të famshme intensifikohet dhe bëhet më i rafinuar përmes vjetërimit në dru dhe kohë.

 

Një përzierje e afirmuar

 

 E përbërë nga rreth 70% Pinot noir dhe 30% Chardonnay, 30% e së cilës është verë e vjetëruar në fuçi lisi, cuvée Vintage është vjetëruar në përgjithësi në mbetje për 4 vjet dhe lihet për një minimum prej 6 muajsh pas heqjes së mbetjeve dhe zëvendësimit të tapave, për të arritur vjetërimin perfekt.

 

Një ekuilibër i përkryer

 

 Shija është karakteristike për Vintage e Louis Roederer: impresioni i parë është i mjaftueshëm dhe intensiv; një plotësi dhe verë e pasur, rafinuar nga ëmbëlsia, aciditeti dhe përzierja e rrushit Pinot noir të Verzenay. Tërësia është integruar në mënyrë të përkryer në një strukturë delikate. Shija zbulon sugjerime të frutave të ëmbëlsuara, pastë bajamesh, çokollatë të bardhë dhe karamel.

 

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al