HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941
ROEL COFFEE

Rose Vintage një rozë që glorifikon frutat

Rose Vintage

 

 «Një rozë karakteristike e Roederer: përqendrimi, frutëzimi dhe kompaktësia e rrushit Cumières Pinot noir tejkalohen nga eleganca, pastërtia dhe freskia e rrushit më të mirë të Chardonnay të kultivuar në Côte des Blancs.»

 - Jean-Baptiste Lécaillon, Master i Qilarëve

 

Një terroir me diell

 

 Në mënyrë që rrushi të përdoret në krijimin e një shampanje të shkëlqyeshme, duhet të arrijë një pjekuri të përsosur, e cila ndonjëherë është e vështirë të arrihet në klimën e ndryshueshme të Champagne. Kjo është arsyeja pse Louis Roederer vendosi të investojë në vreshtat në Cumières, ku toka prej balte të cekët gëlqerore, e cila është në shpatet me pamje jugore, e larë në dritën e reflektuar nga brigjet e lumit Marne, mundëson që rrushi të arrijë pjekurinë optimale fenolike.

Një përzierje e afirmuar

 

 Një përzierje prej rreth 65% Pinot noir dhe 35% Chardonnay, 20% e së cilës është verë e vjetëruar në fuçi lisi, cuvée Rosé Vintage vjetërohet në përgjithësi në mbetje për 4 vjet dhe lihet për një minimum prej 6 muajsh nga heqja e mbetjeve dhe zëvendësimi i tapave, të arrijë vjetërimin e përsosur.

 

Një frutshmëri

e jashtëzakonshme

 

 Vera ka aromë frutash nga manaferrat e kuq të egër, të ndjekura me nuanca lulesh dhe aromë pikante të ëmbël ndjellëse; aromat e frutave të thata dhe kakaos vijnë nga fermentimi i verës në fuçitë e lisit. E pasur dhe e plotë, Rosé Vintage lartëson pjekurinë e frutave. Një verë e gazuar me një përshtypje të freskisë si fillim, zbulohet lehtë me nuanca gati ekzotike, e kombinuar me mineralitetin e pastër të rrushit Chardonnay.

 

 

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al