HYRJE HISTORIKU
PARTNERET MAGAZINE EVENTE WINE SHOP KONTAKT EN
VILA ALEHANDRO 1941
ROEL COFFEE

Brut Nature 2009 lëvizja harmonike

Brut Nature 2009

 

 «2009 ishte e pakrahasueshme sa i përket cilësisë dhe prodhoi rrush të qëndrueshëm, të freskët, kokërrfortë. Verërat janë karakteristike burgundiane në vitet e nxehta dhe karakterizohen nga një freski e butë dhe një shprehje e pastër e terroirit të tyre.»

 - Jean-Baptiste Lécaillon, Master i Qilarëve

 

Krijimi

 

 «Ne dolëm me idenë për të bërë një cuvée të freskët nga tokat argjilore në një vit me diell.»

- Jean-Baptiste Léillillon

 

Terriori

 

 Fshati Cumières. Vite më parë, stërgjyshërit e tyre flisnin për “lumenj verërash”, të ushqyera nga terroirët e Marne, ku Pinot rriten të pastër dhe gjithë vrull. Cilësia e jashtëzakonshme e këtyre rrushve, si dhe lëngjet e tyre të plota dhe karakteri bujar i rrumbullakët i verërave që prodhojnë, kanë bërë gjithmonë dallimin për shampanjat. Kur kaplohen në vapën e verës, disa prej tokave të ftohta argjilore të këtyre terroireve shprehin karakterin e tyre me forcë dhe freski, veçanërisht në vitet e ngrohta.

 

Të vjelat

 

 2009 ishte një vit kontinental dhe me diell. Këto kushte optimale kanë lejuar një pjekuri të mrekullueshme të rrushit, si dhe prodhimin e një Brut Nature të plotë, fruktoze dhe të shijshme.

 

Vera

 

Brut Nature 2009 është para së gjithash një verë, dhe më pas një shampanjë. Është impulsiv dhe i kthjellët, me një ithtësi të këndshme në impresionin e parë, rruaza shkume delikate dhe një fund të gjatë e të vazhdueshëm.

 

 Copyright © 2023 | Cel:+355 69 20 97 447 | Email: info@alehandrogroup.al